Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Fülke

Fülkeforradalom van! Mi tudósítunk.

Nem lesz gázáremelés.

2012.01.02. 07:00 | Horváth Andor Márton | Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz szdsz megszorítás

A II. Orbán-kormány megszorításokat vezet be, hogy stabilizálja a költségvetést, ez nagyon helyes. Függetlenné akarja tenni az országot a nemzetközi hitelezéstől, ez igazán elismerésre méltó. Átalakítja a rosszul működő magyarországi jogrendet, ez az, amiért jó a kétharmad! E három terület: költségvetés, pénzügyi stabilitás, jogrend, lefedi a kormány politikájának lényegi részét. Sokat fogunk írni ezen a blogon arról, hogy miért helytelen az a mód, ahogyan a kormány ezen a három területen tevékenykedett.

Az egyik átfogó probléma az, hogy a kormány - mintha a Fidesz felelőssége a zelmúltnyolcév politikájában nem lett volna igen súlyos - az MSZP-SZDSZ-kormányokat a Fidesszel szemben többnyire támogató baloldali és liberális értelmiséget ki akarja zárni a kétharmados forradalomból. Ez a rátarti düh, hogy "mi majd megmutatjuk nektek, ti pedig dögöljetek meg", meghatározó a kormány részéről. Ez sok mindent megmagyaráz, például azt is, miért képtelen nyíltan visszakozni a kormány az európai közösség által megrökönyödéssel fogadott intézkedések meghozatalától.

A másik alapvető baj, hogy a Fidesz, mielőtt ismét kormányra került volna, egy nyolc év alatt túlpörgetett hatalomszerző gépezet volt. Gyakorlatilag a 2002-es választási kampány tartott 2010-ig a Fidesz számára, és ehhez bizony sok-sok támogatóra, mindenre elszánt politikusra vagy bármilyen félőrült fideszimádóra volt szükség. Csak ezzel tudom magyarázni azt az öncélú kormánypárti hatalomszerzést, ami a jogrend reformját eltorzítja.
 

Most itt az új év, és ismét gázárkompenzáció lesz. A gázárak emelkedése nem haladhatja meg az infláció mértékét. Minek is kényszerítenénk a lakosságot, hogy gazdaságosabb alternatívákat keressen a fűtésre? Hiszen ez a lakosság nagy részét érintené! Bezzeg a magánnyugdíjak államosítása csak a középosztálynak fájt. Az állam jobban tud spórolni a pénzzel; ha az állam szerint jobban megéri azt a pénzt kompenzációra költeni, mint modernizációra (pl. szigetelések, újfajta fűtőtestek, villanyerőművek), akkor az úgy is van. Ez az intézkedés bizonyítja, hogy a Fidesz-kormány nem kíván komoly megszorításokat érvénybe léptetni. Persze nem is ígérték a választások előtt. De akkor Orbán Viktor miért mondta pár héttel ezelőtt, hogy napsütésre készültünk, de viharkabát kell? Hol a viharkabát? Mi az, amire nem jut majd pénz?

A bejegyzés trackback címe:

https://fulke.blog.hu/api/trackback/id/tr763509130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása