Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Fülke

Fülkeforradalom van! Mi tudósítunk.

Összenő, ami összetartozik

2012.01.30. 07:00 | kolbenheyer | 87 komment

Címkék: eu demokrácia náci fasizmus jobbik kommunizmus

Olvasd a Sárdobálót is!

Vona Gábor legfrissebb coming out-ja végre megvilágított mindent, amit az elmúlt napokban nem éttettünk. Mondjuk meg kellett várni a beszéde végét, hogy kiderüljön az igazság, sőt addig elég durva szellemi fekvőrendőrökön kellett átbukdácsolnunk, de megérte. Hogy mire gondolok? Hadd vezessem végig az olvasót ezen a verbális szerpentinen. Mert Vona Gábor önmeghatározott, és jó radikális módjára a tagadással kezdte. Hiszen mi definiálná jobban azt, hogy kicsoda ő, ha nem az, hogy kicsoda nem. Az ellenség a legjobb összetartó erő, ezért is van belőle a Jobbiknak olyan sok.

A Jobbik ugyanis nem kommunista, hiszen „szellemi centruma” (már magától a szótól borsódzik a szívcsakrám) nem az osztályhatalom. Ez még igaz is lehet, főleg, hogy nehezen találom a Jobbik szellemi centrumát (most tényleg, szellemi?). De antikommunizmusa leginkább a nyugdíjas-ellenességében merül ki (emlékszünk még, hogy tavaly ilyenkor hárommillió nyugdíjas és hárommillió cigány országát vizionálta?). Az a párt, amelyik ingyenes, állami oktatást, az állam által teremtett munkahelyeket, az állam által megvédett földtulajdont és állami irányítású külkereskedelmet akar, valamint kizárólag azoknak adna enni, akik dolgoznak, talán tényleg nem kommunista, de akkor mi? Mert Vona szerint nem is fasiszta, hiszen az sz. c-je nem az államhatalom. Nem ismételném el a fentieket. De még nincs vége, ugyanis a Jobbik nem is náci, hiszen a sz. c-je nem a faji hatalom. Gondolom az Izrael-ellenességnek, Cohn-Bendit mániákus gyűlöletének, Irán imádásának, vagy másrészről a „cigánybűnözés” emlegetésének, sőt a cigányság szaporulatának leszorítására való törekvésnek semmi, de semmi köze a faji gondolathoz. Hát ezt eddig nem vettük be.

A csattanó most jön: Vona szerint a Jobbik nem is demokrata. Na, ezt tényleg elhisszük. Persze rögtön hozzáteszi, hogy abban az értelemben nem, ahová ma ez a szó züllött. Itt két dogot tudunk meg: a Jobbik sz. c-je nem a pénz és a tőke, valamint, hogy ma a liberális demokráciák válságát éljük. Hogy a demokráciának mi köze a tőkéhez, azt nem árulja el (én megteszem: az, hogy megengedi, hogy neked és nekem is legyen, ne csak az államnak vagy az oligarchiának), de az akkor nyilvánvaló, hogy a szabadságjogokat szerinte kihajíthatjuk az ablakon. (megbeszélte ezt Gaudi-Nagy Tamással? Mi lesz itt a jogvédelemből?). Ilyenkor egy picit mindig sajnálom, hogy demokrata vagyok. Mert tényleg olyan jólesne eltakarítani ezt a szemetet a közéletből, de hát mi már csak ilynek vagyunk, mi demokraták, hogy eltűrjük.

De akkor mi is a Jobbik híres-nevezetes sz. c-je? Hát a „magyarság organikus egységének szimbóluma, a Szent Korona”. (Gabesz, az organikus lehetne legközelebb szerves? Csak a nyelvvédelem miatt kérdem…) Tehát, miután megtudtuk, hogy élesedik a harc a szellemi elhajlókkal szemben, legyen a magyarság szerves egység. És a Szent Korona. Mondja Attila unokája, aki senkitől sem fél (ezt is ő mondta, esküszöm). Na, ezt viszont jó lenne eldönteni: lehet újpogány, turáni ősmagyarkodás, de legyünk tisztában azzal, hogy a Szent Korona az nyugati szimbólum, a „gyarmatosítóké”, az akkori EU-é. Ahogy a kurucság és a labancság ilyen tökéletes gondolatnéküliségben összeolvad, az valami gyönyörű. És ez adta a megvilágosodást is. Mert Vona Gábor kimondta: a Békemenet jelszava, a „Nem leszünk gyarmat” az ő jelszavuk. Most már tudjuk. A múlt héten százezres jobbikos tömeg tüntetett az ellen a nemzetrontó kormány ellen, amelyik most adja meg magát a judeoplutokrata kavalytőkének.
 

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fulke.blog.hu/api/trackback/id/tr873968934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Agymosás a CBA-magazinban 2012.01.30. 11:36:07

A CBA elnöke a káposzta, a tojás meg a disznócsülök helyett a politikai nézeteit tukmálja a vásárlókra a céges reklámújságban. Úgy tűnik, a Fidesz propagandagépezetének keze már a nemzet üzletláncának pénztárpultjaira is betette a lábát. A CBA Magazi...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.30. 11:34:24

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Együtt ülünk benne, nyakig 2012.01.30. 11:16:17

Kattintgatok, mint rendesen. És akkor egyszerre becsúszik, mint egyszeri lánynak a lovászfiú, a Trianon himnusz, így is híják legalábbis. Tarts magad nemzetem. A Most múlik pontosan dallamára. “Táltosok repülnek át az éjen, s kitűzik az ökörkopon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_tx_ 2012.01.30. 11:09:38

A Vona egy komplexusos pöcs, ez nem kérdés. A Szent Korona pedig hun eredetű, köze nincs a nyugathoz (bár általánosban nekem is ezt a hülyeséget tanították.)
A hitelesség érdekében kérlek javítsd!

Radio Silicon 2012.01.30. 11:13:07

Chuck Norris engedélyezte ezt a blogbejegyzést?

miro1 2012.01.30. 11:20:48

Hamár a címnél járunk, valóban összenőtt ami összetartozik, az LMP új vezetése, a szocik mellé áll....

miro1 2012.01.30. 11:22:17

@_tx_: Nem hun eredetű, a Szent Korona sokáig az államiság főjelképe volt, akit nem azzal koronáztak meg, nem lehet törvényesen Király nálunk

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2012.01.30. 11:31:55

Miért? Talán nem a három millió norvég országa lettünk?
Miért? Talán nem a három millió nyugger országa lettünk?

És ha már Izrael-ellenességről beszélünk...

Tudja valaki, hogy van-e valamilyen egyezmény, szerződés, avagy megállapodás arról, hogy meddig fizeti a világ a zsidóknak a "jóvátétel" nevű pénzfolyamot?

Az illetékeseknek jelezném: 77 évvel a második világháború után, már igen elenyésző azok száma, akik még úgy nevezett, háborús bűnösök. .Még a legoptimálisabb esetben is legalább 93 évesek lehetnek.

És úgy tudom - javítsatok ki, ha tévednék, de a kollektív bűnösség mint olyan, ma már nem létezik.

És még valami: Ha már jóvátétel.

Az ukránoknak, az indiánoknak, a kommunisták rémtetteiben elhunytaknak, a palesztinoknak, ki fizet és mikor jóvátételt?

Bakker...

Kivlov 2012.01.30. 11:34:41

@Metálszív:
Erről van szó.
"Régen az volt antimszemita, aki nem szerette a zsidókat. Ma az, akit nem szeretnek a zsidók."

Kassian 2012.01.30. 11:36:31

@_tx_: "A Szent Korona pedig hun eredetű"

És ezt így hogy????

Nanenáné 2012.01.30. 12:01:01

@Kassian: Hogy hogy, hogy? Nézd át a hozzászólásokat, hát úgy! Akinek lételeme a magukfélében való hit, és másfélék iránti gyűlölet, annak tök mindegy, hogy mások mit mondanak, csak az iga és úgy, ahogy ő mondja. Visszakérdezésnek, logikának helye nincs!

Fue · http://www.english-hungarian.com 2012.01.30. 12:01:07

@_tx_: "A Szent Korona pedig hun eredetű, köze nincs a nyugathoz"

Ez nekem új, lécci részletezd egy kicsit.

Nanenáné 2012.01.30. 12:02:05

Bocs, egy z kimaradt:"csak az igaz"

Karnamantra 2012.01.30. 12:04:20

Ez az írás nagyon tetszik :))))
Egyvalamit érdemes megemlíteni, legalábbis utánajárni: a (z ún.) szentkoronát, ami(nek a másolatá)t őrizgetik a parlamentben, "...bizáncból hozták, nem Rómából, ami a Rómától való viszonylagos függetlenséget fejezte ki" - idézem egy jobbikos barátomtól. Tehát a nyugat helyett valami mással kell ezt definiálni, csak hogy ne lehessenbelekötni.

2012.01.30. 12:09:24

Uncsi ... Amikor a komcsik '90-'95 között összenőttek a libsikkel, méghozzá seggel-szájjal, bár eléggé kitekeredve, a 69-es pózban, az nem volt ekkora baj? (Jó, akkor még nem volt úgy internyet, mint most, de volt elég szócsövetek úgy is.)

Néhány addig volt libernyáknak épp azidőtájt lett akkor elege, mint vikuci esete is mutaSSa :)

Most szinte csak az agy meg a kéz nől össze szerintetek, bár én ezt se írnám alá, mert szarrá hazudjátok még az eget is azzal, hogy a vikucinak köze van a fehéringesekhez, de az meg legyen majdan a ti saratok.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.01.30. 12:10:09

Ilyen fél-demokratikus háború esetén sok lesz a sérült, tele lesznek a műtők és sok vérre lesz szükség. Gyertek vért adni! ;-)

MŰTÉT
(véradási felhívás)

Ha a műtendő épp műtül,
Műtét van, ám nem mű a tét.
Vér kell, ne féljünk a tűtűl!
Kellemesebb, mint a katét-

-er; ez csak a kari vénát
Szurikálja, s nem az altájt.
Könyöködig sosem mén át,
S nem kiabálod, hogy „Jaj fájt!”.

Műtőben a tét hát való.
Haver, ha vér kell, ne hóvár-
-építkezni menjél, haló!
Téged most véradó-show vár!

VÉRADÁS:
2012. február 3. (péntek) 15:00 – 19:00
Bp. XI. ker., Vásárhelyi Pál u. 4-6., IV. emelet

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2012/01/mutet.html

ui.: TAJ-kártya, személyi! ;-)

Nanenáné 2012.01.30. 12:15:11

@Fue: A pápa a hunok beépített ügynöke volt és közvetlenül Attilától kapta az utasításokat a magyar szentkoronával kapcsolatban!

gigabursch 2012.01.30. 12:15:57

Na látod, kedves bloggazda, ezért van tk. esélye a jobbiknak nyerni.

Mert ezt a demokráciának csúfolt idiokráciát nem kívánja fenntartani. (csak halkan jegyzem meg, hogy a demokrácia születési helyén Athénban elég kemény feltételei voltak annak, hogy ki kapott szavazati jogot, így férfi, családos, gyermeki vannak, katonaviselt, 21 éves elmúlt, helyben lakik, él és dolgozik - s még nincs minden felsorolva - ehhez képest hol tartunk?)

Attól, hogy pl. Vona Gábor a párttagság többségének felhatalmazása alapján lett elnök, az még nem jelenti azt, hogy a párt a mai fogalmak szerint demokratikusnak minősülne. De miért is kéne annak minősülnie?

Itt csak az a többség dönt, akinek van hozzá szava.
Sajnos ma kis hazánkban egy 8 osztály négy 1. és négy 2. osztály formájában elvégző Lakatos/kolompár/Orsós/stb. szavazat annyit ér, mint egy többdiplomás, nyelveket beszélő, vagy épp egy szakközép iskolát, technikumot végző emberé. Csak ez utóbbiakat nem lehet megvenni pusztán egy tál gulyásért, az előbbieket meg bármikor.
Az utóbbiak dolgoznak reggeltől estig, az előbbiek meg tetszik-nem tetszik csak ez utóbbiak által megtermelt javakat élik fel. De azt kiválóan.

S most lehet jönni azzal, hogy én nácifasisztarasszistaerőspista vagyok, de tények attól még tények.

Demokráciára nincs szükség.

Eleve halára ítéltetett.

Haldokló rendszert fenntartani ugyanúgy embertelenség, miként születésétől fogva rokkant embert fenntartani. Mindkettőnek a Taigetoszon van a helye. Tetszik - nem tetszik, s nehogy valaki azzal jöjjön, és hogyha a gyermekkemmel ez történt volna akkor mi lenne, mert megvan róla a saját családi élményem.

S minden olyan állam, ahol ez bazi nagy idiokrácia elkezdődött bármikor, a maga módján a történelem szemétdombjára került.
S igaz ez a Magyar Köztársaságra is.

Ugyanis ezen idiokráciát azok tartatják fenn, akik ebből jól járnak.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.30. 12:26:59

@gigabursch: ott követed el a legnagyobb hibát hogy mentegetőzöl és burkoltan felhívod a figyelmet arra hogy téged akár le is nácizhatnak. Ez bűntudatos gondolkodás és a liberális elmemosó ármány egyik mellékhatása. Erősen kell dolgozni azon hogy ezt magadban felszámold és ne érezz bűntudatot olyasmi miatt amit nem követtél el. A jelenlegi világ hibái többnyire baloldali eredetűek, az ő világfelforgató hazugságaik révén jutottunk ide, természetes hát hogy az ő szemükben a legkisebb ellenállás is már fasizmusnak, náci jellegűnek minősül.

triarius 2012.01.30. 12:27:44

Én kicsit sem vagyok jobbikos, de azért megjegyezném, hogy ez a "középkori EU" egy oltár nagy baromság. Ugyanis Szent István idejében (és még utána is jó darabig) a pápaság és a császárság keményen háborúban álltak egymással, szóval ez olyan, mint ha ma az EU-ban az Unió két fele háborúban állna. Nehéz komolyan venni egy olyan cikket, amiben ekkora ostobaság van. A Jobbikot amúgy utálom.

Muad\\\'Dib 2012.01.30. 12:27:55

Nem szeretném védeni a jobbikot, mert valóban szánalmas, amit produkálnak, szerencsére ez a blog méltó párjuk...

"...De még nincs vége, ugyanis a Jobbik nem is náci, hiszen a sz. c-je nem a faji hatalom.. Gondolom az Izrael-ellenességnek, Cohn-Bendit mániákus gyűlöletének, Irán imádásának,..."

Ha az Izrael-ellenesség (mármint az izraeli állami hatalom erőteljes kritikája), és Cohn-Bendit utálata kitétel a nácizmus irányába, akkor rengeteg zsidó is náci, ami minimum fura.
A nácizmus és az arabok összepasszoltatása a posztban meg már-már aberrált ötlet.

triarius 2012.01.30. 12:30:34

@gigabursch: A világon mindenütt ugyanannyit ér a hülyék szavazata mint az okosaké. Ez hívnák úgy, hogy demokrácia.

>Csak ez utóbbiakat nem lehet megvenni pusztán egy tál gulyásért, >az előbbieket meg bármikor.

Olyan biztos vagy ebben? Szerintem a sokdiplomás, nagyon okos embereket simán meg lehet venni egy kis egyetemi katedrával, ilyen-olyan ösztöndíjjal, állással, stb. A történelem tele van példákkal arra, hogyan vettek meg kvalifikált embereket.

Amúgy pedig... Én bármikor szívesebben adnék szavazati jogot egy falusi magyar parasztembernek, mint Konrád Györgynek, és a véleményében is jobban megbízom. Nem olyan egyszerű dolog ez.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 12:36:01

@Muad\\\'Dib: Ilyen körülmények közt még mindig a Jobbik a legkorrektebb és legszavahihetőbb párt. Nekem mindig is ők voltak a kedvenceim.

dr. trafik nomac 2012.01.30. 12:45:08

A jobbikosok azert erossen szkrizofen allapotban vannak, mivel egyik felul az osmagyarsagot pogany szokasokhoz koti, ilymodon a Koppanyi magyaroszag, es nem a Szent Istvani az igazi.

Plumper_ 2012.01.30. 12:47:17

azt a falécrae szegezett attya...izéjét neki, micsoda jobbikos tolongás van itt. na mi van, mini-csendőrök, kinyitották a diliház ajtaját?:-) az összes mocskolódó zsidógyűlölet kumulálódik itt, kész aranybánya egy szakdogát író szociológus* hallgatónak.

*ez nem szocialistát jelent (a náci szó pedig nem a nacionalista szóból ered)

triarius 2012.01.30. 12:47:54

A jobbik amúgy a demagógia királya. Kilépni az EU-ból, jó vicc. Egy-két hónapon belül legalább félmillió ember válna munkanélkülivé, az EU-országokban dolgozó több százezer magyar többségét hazazsuppolnák, a forint / euró árfolyam legalább 500 környékén lenne, az ennek megfelelő benzin- és egyéb áremelésekkel. És leshetnénk, hogy majd Kína, Irán vagy Oroszország kisegít minket. Maguk sem gondolják komolyan, de persze nyugodtan téphetik a szájukat, mert az életben soha nem jutnak kormányra. Ez az igazi demagógia.

dr. trafik nomac 2012.01.30. 12:48:26

@Muad\\\'Dib: Nem kulonosebben erdekel a figura, de magyarazza mar el valaki, hogy mi a baj a Cohn-Bendittal ? Nyilvna aki a hirTV-bol tajekozodik, az ne is faradjon marhasagok mantrazasaval, de hogy az Eu kepviselojuk az ovisokat a lezbikus parkapcsolat elomyeri okitana (vagy volna) az meg egy letezo dolog...

Roy 2012.01.30. 12:52:22

@miro1: Nem áll az LMP a szocik mellé. Még a együttműködésben se vsznek részt.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.01.30. 12:53:26

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: ellenzekbol lehet korrektnek, szavahihetonek, a szegenyek vedelmezojenek lenni.
De ha kozelebb kerul a husos fazekhoz leesik, hogy milyen jo dolog a hust enni es nem a maradek mocsingot.

triarius 2012.01.30. 12:53:44

@dr. nomac: Az, hogy egy szélsőséges liberális, annak minden hülyeségével együtt. Ennyi.

dr. trafik nomac 2012.01.30. 12:55:24

@triarius: "Az, hogy egy szélsőséges liberális, annak minden hülyeségével együtt. Ennyi." Ilyenbol van egy par, plane, hogy ha valaki szelsoseges, ha nem ert egyet a szelsosegekkel ;)

gigabursch 2012.01.30. 12:56:34

@Blassius:
Köszönöm a figyelemfelhívásod. Pusztán arra akartam kilyukadni, hogy nagy ívben teszek arra, hogy épp ki és épp minek gondol.

@triarius: Veled sem vitázom, mert igaz amit írsz. Pusztán a trendeket (hú de szép kifejezés) és az elvárásokat nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Muad\\\'Dib 2012.01.30. 12:57:40

@dr. nomac:
Nem kell a hirtv-ből tájékozódni, elég a wikipedia is hozzá, hogy tudjad mi a gond vele. Vagy utánanézni a német zöldek undorító nyolcvanas évekbeli törvénytervezeteinek...

gigabursch 2012.01.30. 12:59:08

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:

Azért szerencsére a magyar történelem szolgál épp elég ellenpédával ebben a kérdésben.
Akik hatalomra kerültek, és bár nem voltak mindig a tisztesség angyalai, meg kőkeményen követeltek, és mégis az emberek szerették, tisztelték, mert tiszt volt a feladat, az elvárás és tiszta volt a végrehajtás is.
Lásd a Hunyadiakat, lásd a Rákócziakat, vagy épp a Széchenyieket, Wesselényieket sok-sok száz éven át

gigabursch 2012.01.30. 13:00:35

@dr. nomac:
Hogy még lélegzik.
Egy erkölcstelen beteg ember(szabású lény), aki mindent, ami emberi érték csak tönkretenni kíván.
S mindegy, hogy ez egy gyermeklány szüzessége, vagy épp egy ország és egy nép önállósága.

triarius 2012.01.30. 13:01:23

@dr. nomac: Igen, van egy pár, de Cohn-Bendit közöttük is a leghülyébb és a leghangosabb. Megkapó volt pl. amikor kifejtette, hogy Magyarországon az alkotmánybírókat kényszerből nyugdíjba küldték, aztán amikor mondták neki, hogy nem igaz, akkor közölte, hogy persze, már az újságírók sem mernek megszólalni. Egy barom, na.

egyatlagosfelhasznalo 2012.01.30. 13:09:32

Minden libbant jön ezekkel a kamu dumákkal, hogy mi lenne, ha kilépnénk az únióból (szándékosan írtam kisbetűvel)... totális csőd, Albánia, ilyesmik. És persze azt is tudhatjuk, hogy a Jobbikosok fasisztanácigecik. Merthogy a mainstream média ezt sulykolja az egybites agyukba vagy mibe. Megy a népbutítás, és sajnos sikeresen.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 13:14:53

Ha szerintetek rossz a Jobbik stratégiája, akkor ti milyen módszerekkel védenétek meg a magyar társadalom maradék vagyonát a külföldi "befektetők"-től?
Van valami okos javaslat, vagy csak a szokásos magyarellenes röfögő gyűlölet beszél belőletek?

triarius 2012.01.30. 13:15:55

@Nothingspecial: Ami azt illeti, ha kilépnénk az unióból, az tényleg katasztrófa lenne. Hirtelen több százezer munkanélküli, az unióban dolgozó magyarok hazazsuppolása, a forint/euró árfolyam legalább 500-ra megy föl, az ezzel járó infláció, valószínű államcsőd, stb. Ha szerinted az nem igaz, akkor légy'szíves áruld el, hogy ezek közül melyik NEM következne be, és miért is... Hogy mást nem mondjak, azonnali hatállyal megszűnne a magyarországi autógyártás (a Suzuki is). Ez már önmagában vagy százezer azonnali munkanélküli, és ez csak egy rövid, kiragadott példa. Szóval mitől is "kamu duma" ez?

Az Európai Uniónak két célja volt. Az egyik, hogy Németország ne indítson újabb háborút. A másik, hogy a kommunizmus ne terjedjen át Nyugat- és Dél-Európára. Mára egyik célnak sincsen semmi értelme. De attól még nem jó kilépni, meg kell várni, hová bomlik.

Személy szerint úgy gondolom, hogy egy német-orosz-kínai szövetségnek lenne értelme, ahová persze mi is be tudnánk csatlakozni. Ott lenne minden: pénz, technika, munkaerő, nyersanyag. Na persze az USA, Anglia meg Izrael kimaradnának belőle.

dr. trafik nomac 2012.01.30. 13:16:03

@Nothingspecial: " Jobbikosok fasisztanácigecik" Eleg sok jobbikos ismerosom van, nagyon nem ertek egyet az elveikkel, talan mert nekik sem teljesen tiszta mik is azok, de igazabol mind jo ember, ami nem mondhato el monjduk a fidesz-kdnp-s ismeroseimrol, na azok egytol-egyig nagy gecik, es addig van erkolcs amig nem az o penztarcajara megy, tehat a jobbikkal nem a vilaghoz valo viszonyuk a baj, hanem, hogy alapvetoen a legbutabb retegbol kerulnek ki, es ez az ovodas sizntu celokon is meglatszik.

Borenbukk 2012.01.30. 13:16:33

@gigabursch: Direkt kerte, hogy ne az ostoba mantrakat. :)

miro1 2012.01.30. 13:18:46

@Roy: Jávor nem határolódott el mint Schiffer, és Schiffer ezért többet ér, az LMP pedig elindult a lejtőn... amikor eljön az idő össze nőnek

dr. trafik nomac 2012.01.30. 13:18:57

@Muad\\\'Dib: "Nem kell a hirtv-ből tájékozódni, elég a wikipedia is hozzá, hogy tudjad mi a gond vele. Vagy utánanézni a német zöldek undorító nyolcvanas évekbeli törvénytervezeteinek..." A nemet zoldek, kb. a jobbik szentjen mozog, ezzel mindent el is arultam, de az nem erv, hogy egy mocskos libsi, legalabbis nem az IQ>100 masik odalan ;)

gigabursch 2012.01.30. 13:19:20

@triarius:
Kilépni az EU-ból?

Baromi egyszerű - a narancs-banán-mangó-kivi-citrom kivételével megszűnne az élelmiszer behozatal Magyarországra, illetve végre vám alá kerülnének.
Ugyanez igaz a BASF-Monsantó féle mérgezett vetőmagvakra is.
Azok se jönnének be.

Kelet felé meg ugyanúgy tudnánk exportálni, mint ma.

Az olaj, földgáz, a vasérc nem az Óllyapji Jujjdejóból jön, szóval nullás a történet.

Végre a határról vissza lehetne fordítani egy csomó kínai szart, amit Amszterdamban nem fordítanak vissza.

Hasonlítsd össze azt a két dolgot, hogy mennyit fizet kis hazánk az EU-ban "tagsági díjként", mennyit vesz ki onnan, és mennyi a vámbevétele.

Ezzel szemben ezek a számok tíz éve mit mutattak.

Bevallom pontos számokat nem tudok fejből mondani, és ha valaki erre rákeres, azért hálás lennék, de van egy gyanúm, hogy tk. ez az a különbség, amivel 10 éve tudtak érdemben államadósságot csökkenteni Vityáék (ha jól emlékszem GDP 63%-ról 55%-ra), ma meg nem.

Szóval ez EU tagság nekem nem kérdés.
Ha valamilyen kapcsolatnak van értelme, az a lengyel-tót-magyar-horvát-szerb-bolgár vonal.
Teljesen hasonlatos a történelmi szenvedésük, és jobbról-balról mindig is ki akarták rabolni őket.
Persze ebben a vonalban sok a belső ellentét és feszültség, de az már akkor is sok volt, amikor a Borostyánkő-út adta a kereskedelmi forgalom javát.

Borenbukk 2012.01.30. 13:19:49

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "A magyar tarsadalom maradek vagyona" Elmeseled nekem, mi ez? Ha meg tudod fogalmazni, akkor egyutt atgondoljuk, hogyan vedjuk meg, es egyaltalan szuksege van-e vedelemre.

miro1 2012.01.30. 13:20:15

@dr. nomac: pedo Cohn-Bendit elmeorvosi eset, kiabálni azt tud érvelni sajnos nem, EP ülésen is összehazudott mindent, azt se tudta miről van szó.

gigabursch 2012.01.30. 13:21:49

@Dr. Borenbukk:
Lehet, hogy ostoba, meg mantra, de tény.
A tények meg makacs dolgok.

Ez a bandita még nem tett le eddigi élete során maradandót, megőrzendőt az asztalra.

dr. trafik nomac 2012.01.30. 13:23:35

@gigabursch: Kar hogy elfeletkezel a kivitelrol, masresz meg a EU-bol kivett penz tobb (es ,eg tobb lehetne) mint a beletett, 2013-tol talan mar nem, de ez is csak a vezetoink hulyesege. Az allamdassag csokkentes is ketelu dolog, persze feltalaltak a 3. elt, mikor csokkent, de megis no (hiaba talalekony a magyar, palne ha fideszes ;)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 13:24:59

@Dr. Borenbukk: Ja, alapvető dolgokat sem tudsz? Akkor miről beszéljünk?

Víz (ivó és thermál), termőföld, földgáz.

Ez csak az alap. 20-30 év múlva a legfontosabb kincsek lesznek
Mert semmit nem muszáj, de enni és inni igen.

Borenbukk 2012.01.30. 13:26:38

@gigabursch: "Az olaj, földgáz, a vasérc nem az Óllyapji Jujjdejóból jön, szóval nullás a történet."
Tenyleg? Es mivel fogunk fizetni erte? A kivalo minosegu magyar mezogazdasagi termek ugyanis - bar lehet, hogy ez meg fog lepni - nem letezik. Ami megis, az meg epp a csunya, budos tokes szemlelet miatt. Ja, es ha mi visszaforditjuk a kinai arut a hataron(Ami amugy azert jon, mert mi kerjuk, nehezen is fordithatnak vissza a hollandok. Nem behordjak, aztan ha mar ugyis itt van, akkor megvesszuk.), akkor mi se nagyon fogunk kinaba exportalni.

triarius 2012.01.30. 13:26:59

@gigabursch: Ja, éppen csak azt felejted el, hogy egy pillanat alatt megszűnne legkevesebb félmillió munkahely. Pl. felszámolódna a teljes magyarországi autógyártás (a Suzuki is). Szóval hová tennéd azt a legalább félmillió munkanélkülit (plusz kiesett adóbevétel)? Mit csinálnál azzal a legalább százezer magyar állampolgárral, akiket hazazsuppolnának az EU-ból?

>Az olaj, földgáz, a vasérc nem az Óllyapji Jujjdejóból jön, szóval >nullás a történet.

Jajjajajj! Már megbocsáss, nem rossz szándékkal írom, de halvány fogalmad nincsen, hogy a dolog hogy működik. Ezeket a dolgokat ugyanis USA dollár ellenében adják. Márpedig ha Magyarország kilépne az EU-ból, a forint árfolyama drasztikusan romlana a dollárhoz képest - tehát ennek megfelelően emelkedne a földgáz meg a kőolaj ára. EZÉRT nem nullás a történet.

Nagyon nem.
Na és persze nem csak az élelmiszer behozatala szűnne meg, hanem a jelenleg az EU-ba irányuló magyar élelmiszerexport is lenullázódna.

Elegánsan kifelejtesz egy csomó alapvető tényt.

Borenbukk 2012.01.30. 13:32:40

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Az ivo, es termalvizeinket nem viszik sehova, a foldet sem hordjak el, foldgazunk meg egyelore annyira van, mint vegtelen napenergiank: elmeletben. Az meg, hogy valamit az hasznositson, aki arra ertelmesen kepes, szerintem kifejezetten kivanatos.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 13:34:35

Tanuljátok már meg egyszer s mindenkorra, hogy a magyarokat sosem becsülik semmire az unióban. Ha valami kis alamizsnát odavetnek annak a többszörösét várják vissza a jól tejelő magyar marhától. Másrészt ha ide befektetnek az kizárólag az olcsó munkaerő kihasználásáról, a konkurencia tönkretételéről és valamilyen jövőbeni búsás haszon miatti felvásárlásról szól. Nem azért mert olyan szeretetre méltó aranyvirágok vagyunk. Ezt a baromságot felejtsétek el, tudom, hogy az iskolákban ezt sulykolják, de ez nettó baromság!

Gattopardo 2012.01.30. 13:36:14

Én arra leszek kíváncsiak, hogy amikor az európai ipar túnyomó része (lásd már most is a nagy autógyártók zömét) kínai kézben lesz (kispadon felkészül:India ) hogy fogják majd ezt a drága jó jobbikos elvtársak megideologizálni , törénelmi tanulmányaim alapján ugyanis úgy rémlik, hogy ezen országokban nem túl kimagasló a zsidó származású állampolgárok száma...de javítsanak ki az elvtársak, ha tévedek..:))))

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 13:37:06

Gyarmatnak és napszámos cselédnek kellünk mi csak az EU-nak.
Erre kár olyan büszkének lenni, ehhez ragaszkodni.

Borenbukk 2012.01.30. 13:38:24

@triarius: Nincsen kenyeruk? Miert nem esznek kalacsot? Ilyen az, mikor valaki olyan temaban keszit terveket, amirol fogalma sincs, es meg csak atgondolni sem hajlando. Az a baj, hogy a Jobbik(mert nagyjabol ez az o elkepzelesuk/szintjuk is) most ezen kvalitasai alapjan kenyelmesen beferne akar a jelenlegi kormanyba is. (V.o.: "A számok nem zavarnak, Gyuri?")

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 13:40:23

@Dr. Borenbukk: "Az ivo, es termalvizeinket nem viszik sehova, a foldet sem hordjak el, foldgazunk meg egyelore annyira van, mint vegtelen napenergiank: elmeletben. "
Ilyen képességek és tudás birtokában csoda, ha enni tudsz egyedül. Szégyen.

mement 2012.01.30. 13:41:50

@_tx_: A korona eredetere renegteg izgalmasabnal izgalmasabb teroia szuletett, ebbol az egyik hogy avar eredetu (nem hun)
Van ugye a Szilveszter papa kuldte nekunk story (valtozo hogy az egeszet vagy csak a felso reszet), es van az is hogy gruziabol rendeltunk egy olcso valamit, ami kesobb a koronava avanzsalta magat.

A lenyeg hogy 1038 tol kezdve mikor felajanlja Istvan a korona kepeben az egesz kocerajt Szuz Marianak, a magyar allamisag szimbolumava novi ki magat.

Gattopardo 2012.01.30. 13:44:30

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Tudsz olyan időszakot mondani a világtörténelemből, amikor nem volt legalább egy meghatározó "szuperhatalom" a világon?A római birodalom óta nem volt ilyen. Amíg egy ország lakossága 0,00stb százalékban mérhető a föld összlakosságához, és nincs kivételezett geopolitikai helyzete,se végtelen olajmezői addig az az ország (és mindegy, hogy szlovákiának, guetamalának, görögországnak, malinak vagy neadj isten magyarországnak hívják) alkalmazkodni fog a nagyokhoz. Hívhatod ezt gyarmatnak, ha ekkora kisebbségi érzés munkál benned, de amin nem tudsz változtatni, azon felesleges merengeni.

Borenbukk 2012.01.30. 13:45:31

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Figyelj, cica! Ezt max abban az iskolaban tanitjak, ahova te jartal. Most szolok, a valalkozasok hasznot kivannak termelni, nem jofejsegbol mukodnek. Azert hoz ide toket barki, mert valamilyen szempontbol elonyos szamara. Azon kell melozni, hogy ugy legyen elonyos neki, hogy nekunk is az legyen.

mement 2012.01.30. 13:47:22

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Egyetlen momentumot mondj amivel a jobbik biztonsagosan es haszonal probalja hasznositani az eroforrasokat.

De ne ezt a nepnemzeti obloshangu pedert bajszu ures locsogast, hanem konkretumokat, szamokat, terveket.

Borenbukk 2012.01.30. 13:48:36

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Szoval lovesed sincs a temarol, csak velemenyed. :)

mement 2012.01.30. 13:48:42

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: arrol nem is beszelve hogy rohadt atlatszo es szanalmas, 2012 ben echte Kadari retorikaval ervelni...

Karvalytoke, nemzetkozi toke, befektetok...

A kovetkezo az lesz hogy a nemzetkozi helyzet fokozodik?

Gattopardo 2012.01.30. 13:51:08

@mement:

A jobbikra egy Simcity-t se bíznék rá, néhány óra alatt teljes lenne a káosz...:)

dr. trafik nomac 2012.01.30. 13:59:33

@Gattopardo: A SimCity a valaha volt egyik legjobb varos szimulacio, es nagyon nehez. En viccen kivul kotelezove tennem varosvezetoknek, az adoszintek is igen realisak. A legjobb benne a kolcson, ha felveszed nagy varos, szep varos, es vegtelen ideju eladosodas az eredmeny, a csod szinte elekrulhetetlen, a kerdes csak , meddig lehet huzni, es szepen visszavazethetoek a gazdasagi hibak egesz lancolata, ahogy a kolcson hatasara tulzott koltekezesbe kezdesz. honna is olyan ismeros ez ? ;)

dr. trafik nomac 2012.01.30. 14:00:16

@mement: "A kovetkezo az lesz hogy a nemzetkozi helyzet fokozodik?" Szerintem mar ez is megvolt.

benoke77 2012.01.30. 14:00:51

@Gattopardo: Szerintem nem kisebbségi komplexusból fakad a gyarmat kifejezés. Hanem mert (ahogy te is nagyon jól levezetted) így van. Nem gondolom, hogy ördögtől való, ha ez valakinek nem tetszik.
A fő gond azzal van, hogy nem nevezik (nem nevezhetjük) nevén a gyereket.
Régen a diktatúrában, mindenki tudta kit kell utálni, és a hatalom sem nagyon rejtette véka alá, hogy ő a hatalom.

Borenbukk 2012.01.30. 14:00:52

@mement: Ertheto modon tiltakoznak a kellemetlen athallasok miatt, pedig a Jobbikra a nemzetiszocialista jelzo illik legjobban.

Tok jo nekunk, amugy. Vannak zoldhipiszocialistaink(LMP), nemzetiszocialistaink(nem igaziak, csak most van ra kereslet. Fidesz), nemzetikeresztenyszocialistaink(KDNP, bar szerintem ok se nagyon hisznek benne), nemzetisamankeresztenyszocialistaink(Jobbik), es van meg az MSZP es annak mindenfele hajtasai, de roluk keptelenseg barmifele elvhusegnek meg a latszatat is feltetelezni, szal, ok nem tudom micsodak.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 14:02:01

Tehát szerintetek minden a legnagyobb rendben. Remekül megy az ország és a nemzet teljes kifosztása. Hurrá!
Visszakérdezni nem ér, butuskák! Én kérdeztem előbb.
Van jobb ötlete valakinek, hogy megállítsuk a szakadék felé száguldást?
Vagy vegyünk fegyvereket, mert más megoldás nincs?

mement 2012.01.30. 14:06:32

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
'Van jobb ötlete valakinek, hogy megállítsuk a szakadék felé száguldást'

Van hat:)

Ellenben az hogy letereled a valasz adas feleloseget, csak azt tamasztja ala, hogy erzelmi oldalon kivul nem sok lovesed van arrol amirol beszelsz.

'Vagy vegyünk fegyvereket, mert más megoldás nincs?'

Azt majd csak akkor ha a jobbik veletlenul hatalomra jut:)

Gattopardo 2012.01.30. 14:13:47

@benoke77:

Nyilván nem baj, ha ez valakinek nem tetszik, az már annál inkább ha olyan következtetéseket von le belőle, amik -ugyancsak az általam említett arányoknál fogva - még kevésbbé megvalósíthatóak. Kis ország egyet tehet: okosan választja meg a szövetségeseit, és következetesen, de nem melldöngetve képviseli a saját érdekeit, fél szemmel mindig az "ameddig a takaród ér" elvre figyelemmel. Szövetségesek tekintetében pedig nem sok választás van, annál is inkább, mert aki sír amiatt, hogy neki diktál a nyugat, ahol egyébként demokrácia van, az gondoljon bele, hogy hogy diktálna neki kína vagy oroszország, ahol aztán a saját állampolgáraiknak is kuss van, ha másként gondolkodnak, mint a vezetés.

benoke77 2012.01.30. 14:21:04

@Gattopardo: Igazad van, okosabban kellene/lehetne, de én úgy érzem, hogy nálunk is kuss van, pedig demokrácia van.

Borenbukk 2012.01.30. 14:21:11

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
1. Raebredni, hogy a toke nem ellenseg, hanem eroforras!
2. Kinevelni az emberekbol az "allam mindent oldjon meg, nekem se felellossegem, se dolgom semmivel kapcsolatban nincs" mentalitast!
3. Atszervezni az allamot "szolgaltato allamma"! A szabalyokat egyszerusiteni, azokat viszont betartani es betartatni!

4. Lehet hogy erdemes lenne megprobalkozni a szocialis tarifak megszuntetesevel. Minden keruljon annyiba amennyi, hogy mindenki lathassa, aztan utana segitsuk azokat, akiknek ez tul sok. Most ugyanis az emberek folyton azt kerdezgetik, hogy hova tunik a rengeteg penz, igy meg latnak vegre.

Gattopardo 2012.01.30. 14:25:47

Ami a másik, a jobbik féle autarkhiával utoljára spárta próbálkozott valamiféle eredményességgel, mely entitás jelenleg egy pár tízezres koszfészek egy csőd szélén tántorgó kis államban.....

triarius 2012.01.30. 14:26:20

@Dr. Borenbukk: Így van.
Van egy ismerősöm, elszánt jobbikos, a párt önkormányzati képviselője. Minden második mondata az, hogy az állam oldja meg, az állam fizessen, az állam segítsen. Nála nagyobb etatistát még életemben nem láttam.

Gattopardo 2012.01.30. 14:33:12

@benoke77:

Az a baj, hogy amíg nálunk szerencsésebb környezetben 3-400 éve polgárosodnak, nekünk erre volt 1867-1914 meg 1990-2012 között ki nem számolom fejben hogy mennyi évünk. De talán még az első párost sem vonnám ide, elég egy kis Mikszáthot (pl: Két választás Magyarországon) olvasni, hogy amíg hazánk az urambátyám, a mikutyánkkölyke, illetve a csáki szalmája mentalitású politikai elittel bír, addig nem lesz előrelépés. De írhattam volna Móricztól a Rokonokat is, ami ezekben le van írva, félelmetes hogy ma is ugyanez van.

triarius 2012.01.30. 14:52:54

@Gattopardo: Azt még meg lehetne oldani. Pl. Finnország az orosz birodalom része volt 1918-ig. aztán mégis elég jól kijöttek belőle. Vagy mondjuk Dél-Korea a feudális gyarmati sorból eljutott a világ élvonalába lényegében 30 év alatt. Vagy mondjam esetleg Tajvant? Szerintem 1956-ig még volt esély. Utána tört meg az emberek gerince. A kádári kis alkukban. Mondjuk az is biztos, hogy nem a Jobbik mutatja a kivezető utat ebből.

Gattopardo 2012.01.30. 14:53:18

@benoke77:

Sztem fele ekkora visszhangja se lett volna az egész bankadós-különadós stb. "szabadságharcnak", ha a) eleve úgy készítjük elő, hogy vannak mellettük, pl. a lengyelek, akiknek azért van súlyuk a "zeuban" is, neadjisten felkészítjük a néppárti kollégákat, stb, stb b) nem törekszenek a fiúk totális szellemi és alkotmányos einstandra, legalábbis nem egyidejűleg, c) kisebbre veszik az arcukat, mert eu elnökként az eu-t fikázni enyhén szólva stílustalan, hovatovább türhőség, d) nem adunk felesleges támadási alapot többszáz éves alapvető jogelvek (pl. visszamenőleges hatály) megsértésével. Én magam részéről eredménycentrikus vagyok, inkább kicsit szerényre venni és a végén a markunkba röhögni, mint nagy mellénnyel pofára esni..

Gattopardo 2012.01.30. 14:58:54

@triarius:

Mind a három országba tömték a nyugati tőkét, a közvetlen szomszédjukra való tekintettel, egyik országnak sem voltak a történelmi múltra visszamenő allűrjei. A keletiek spec egész máshogy állnak a munkához mint bárhol európában. 56'nak meg semmi köze ezen a téren semmihez sztem, a kádárista kis alkuk a XIX. századi félfeudális-félpolgári múltra vezethetők vissza (még1*: lásd Mikszáth)

Gattopardo 2012.01.30. 15:03:04

Egyébként ha belegondolsz, a mi kis életünkben minden viszonylagos. Végül is abból az ezerévből, ami számít, majdnem ötszázig európa első öt államában voltunk. Ki tudja mi lesz 500 év múlva?

triarius 2012.01.30. 15:22:08

@Gattopardo: Nem, ezzel egyáltalán nem értek egyet. A tőke ömlik a volt NDK-ba is, na meg öntik Dél-Olaszországba is, aztán mégse mennek vele sokra.

56 nagyon fontos. Egyrészt azért, mert az a 200 ezer ember, aki akkor elment, jórészt fiatal, vállalkozó szellemű, dolgozni akaró ember volt (voltak persze kalandorok meg bűnözők is, de a többség nem ilyen volt). Másrészt pedig azért, mert az emberek azt a következtetést vonták le, hogy nem érdemes ugrálni, nem segít rajtunk senki, meg kell alkudni azzal, ami van, kiskaput kell keresni.

Azt az urambátyámos világot lehet szidni, de azért ne felejtsük el, hogy az a Magyarország nagyon gyors gazdasági fejlődésre volt képes, jók voltak a munkaerkölcsök, kiváló volt a közbiztonság (ha jól emlékszem, 1924-ben összesen volt 19 gyilkosság, amiből elfogták 17-nek a tettesét, és lopások terén is jobban álltunk). A harmincas években mozdonyokat exportáltunk Egyiptomba és rádiót Németországba. 1947-ig minden esély megvolt arra, hogy utolérjük az akkori Ausztriát (mellesleg a harmincas években az osztrák életszínvonal 70%-a környékén álltunk. Ma mennyi is? 40%, esetleg 50?).

benoke77 2012.01.30. 16:05:30

@Gattopardo: "Én magam részéről eredménycentrikus vagyok, inkább kicsit szerényre venni és a végén a markunkba röhögni, mint nagy mellénnyel pofára esni.."
Bezony én is mindig ezt ugatom...
@triarius: " Ma mennyi is? 40%, esetleg 50?)."
De szép is lenne:-)

triarius 2012.01.30. 16:17:39

@Gattopardo: Na és azt se felejtsük el, hogy urambátyám ide vagy oda, 1945 a közigazgatásban nem volt jellemző a korrupció, a csendőrök pedig arról voltak híresek, hogy nem lehetett őket megvesztegetni. Ezek a dolgok a szocializmussal jöttek el hozzánk.

Gattopardo 2012.01.30. 19:23:19

@triarius:

Sztem enyhén szólva is idillikus képet festesz a Horthy korszakról, van egy pár szociográfia a témakörben Féjától Illyésig .. a közigazgatás megúgy volt elmaradott, ahogy volt, az utolsó időkben készültek volna reformálni Magyary prof és körével, csak hát bejöttek az oroszok. A közállapotokról elég pl. elolvasni hogy buktatták meg Bajcsy-Zsilinszkyt asszem '35ben a választókerületében, vagy mondjuk Mikszáthtól a Korlátfa c. karcolatot.
A csendőrséget meg felejtsük már el, '44-ben erővel kellett kiverni őket Pestről, olyan lelkesen paríroztak Baky meg Endre államtitkár urakkal az élen pár tucat főnyi ss-különítménynek, akiket a zsidókat deportálni küldek ide, ami elég sokat elmond az állományról.Arra voltak jók, hogy a parasztság befogja a pofáját.

dr. trafik nomac 2012.01.30. 19:39:18

@triarius: 1945-ben ha nem tetszett valami akkor lelottek, ha igazad volt, ha nem, most is ez megy szabalysertes neven. Persze lehet ezt is szeretni, mindenesetre egy tomeggyilkos rendszererol beszleunk, ami sokat elarul.

triarius 2012.01.30. 20:49:27

@Gattopardo: Mondjuk kezdjük ott, hogy Mikszáthnak értelemszerűen semmi köze nem volt a Horthy-korszakhoz. A magyar közigazgatás olyan volt, amilyen, de korrupt speciel nem volt. És kimagaslóan jobb volt mint mondjuk a szerb, a szlovák, a spanyol vagy a portugál közigazgatás (ma egyiknél sem jobb, sőt).
A csendőrséget ugyan miért kéne elfelejteni? Az egyik legjobb európai bűnöldöző szervezet volt. Amikor a kanadai lovasrendőrséget megalapították, a magyar csendőrségről mintázták. Ez a "hogy a paraszt befogja a pofáját" komcsi propagandaszöveg. A szociográfiák természetesen igazak, csak azt ne felejtsük már el, hogy ebben az időben Európában mindenütt volt kemény nyomor, na meg persze másutt is, még az USA-ban is. Relatíve közelebb voltunk a Nyugathoz, mint most, és magasan felett álltunk pl. az akkori finn, portugál, balti vagy lengyel színvonalnak. ma meg mi a helyzet?

triarius 2012.01.30. 20:50:07

@dr. nomac: Milyen tömeggyilkos? Nem értem.

triarius 2012.01.30. 21:52:37

Amúgy én falusi gyerek vagyok. Gyerekkoromban még nagyon sokan éltek a faluban, akik megélték a csendőrvilágot. Soha egy rossz szót nem mondtak nekem a csendőrökről (ellentétben az ÁVH-val). Pedig egyszerű parasztemberek voltak, még csak nem is "kulákok". És azt is hozzátehetem, hogy a harmincas években a nagyon szabad USA számos államában a helyi rendőrség lelkes asszisztálása mellett akasztottak fel négereket egy-egy magas fára, aztán fényképezkedtek a fáról lógó holttest tövében. Na meg a rendőr leszállította a buszról és megbüntette azt a négert, aki a fehéreknek fenntartott helyen akart volna utazni. Na és persze ott is voltak ebben az időben bőségesen választási csalások, visszaélések és hasonlók.

dr. trafik nomac 2012.01.31. 10:17:13

@triarius: Don-kanyar, zsidok, videki parasztsag...De nyilvan te is tisztaban vagy ezzel, csak zavarja a szemedt, inkabb becsukod ilyenkor, mint a jo magyarok altalaban.
süti beállítások módosítása