Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Fülke

Fülkeforradalom van! Mi tudósítunk.

Ezt a csatát megnyerték.

2012.01.08. 07:00 | Horváth Andor Márton | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz usa magyarország eu demokrácia orbán viktor

Aki figyeli a magyar politikát, annak számára semmi nem lenne olyan lényeges információ, mint hogy milyen forrás szivárogtatta ki az Indexnek az amerikai kormány kívánságát, hogy Magyarország irányítását szakértői kormány vegye át. A diplomáciai üzenetváltás során a csatát megnyerte a fülkeforradalom: az amerikai nagykövet tagadta, hogy az Egyesült Államok valóban ki akarná nyírni az Orbán-kormányt, mire másnap Martonyi rettentő barátságos arccal esküdözött égre-földre, hogy Orbán maga a demokrácia, a népfenség és az EU. Úgy látszik, megnyugodhatnak a kedélyek.

De az IMF egyelőre még sehol nincs, a forint mélyponton, és udvariaskodáson kívül még nem történt érdemi változás a külpolitikában sem. Ha az Index informátora komoly, megbízható forrás, akkor számíthatunk egy ennél megfontoltabb, és vélhetően elég nagy horderejű nemzetközi nyomásra, amelynek eredménye talán egy szakértői kormány lehet. Mindenki higgyen, amit akar - én egyelőre nem vonnék le messzemenő következtetéseket az amerikai nagykövet szavaiból, melyek Hilary Clinton külügyminiszter aggodalmaival enyhén szólva nincsenek összhangban.

A háborút ugyanis még nem nyerték meg. A szép szavak mellett az amerikai nagykövet az ATV-interjúban azt is kifejtette, hogy Orbán politikája képtelen. Amerika csak az alapvető jogállamiság megtartása mellett áll ki, de abban "nem hátrál meg", és nem fogadja el a magyarországi vezetés válaszait. De ki volt az Index informátora, akit Kounalakis cáfolni is próbál meg nem is?

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fulke.blog.hu/api/trackback/id/tr983527118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cezúra 2012.01.09. 00:51:00

p { margin-bottom: 0.21cm; }Gyurbán Flektorok és Orcsány Virencek siralmas és szánalmas regnálásainak újratermelődését kell elkerülnünk. A tiszta lap is évek fáradtságos munkáját követeli majd. Ahhoz pedig, hogy ne termelje újra önmagát a rendszer, enn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása