Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Fülke

Fülkeforradalom van! Mi tudósítunk.

Konzervatív skizo

2012.01.06. 07:00 | kolbenheyer | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz tüntetés konzervatív

Olvasd a Sárdobálót is!

Egyesek szerint nincs is igazi konzervativizmus Magyarországon. Szerintem van, hiszen ha Descartes nyomán az elmét fogadjuk el a lét bizonyítékaként, akkor az elmebajt is el kell fogadnunk az elme bizonyítékaként. Márpedig a jobb sorsra érdemes magyar konzervatív média a skizofrénia akut tüneteit produkálja manapság. Példaként főleg a Konzervatórium minapi posztjára fogok hivatkozni, de bárki bátran beleolvashat a Mandinerbe is, ott sem jobb a helyzet, sajnos, tegyük hozzá őszintén, lévén mi is egykori nagy rajongói nevezett orgánumoknak, hogy még az egyre kevésbé vicces stílusukat is utánozzuk kicsinység. Nehéz dolog lehet persze udvari ellenzéknek lenni, beleharapni az enni adó kézbe, de mit tegyünk tényleg többet vártunk a jobboldali ifjúságtól (ami persze Churchill szerint fogalmi képtelenség, de egy vérbeli reakciósnak sem kell, hogy mindig igaza legyen, nemdebár?). Szóval azt írja a Konzi (dióhéjban), hogy bár a Fidesz-kormány nem túl elegáns, azért a marihuána-füstbe burkolózó dinnye-ellenzék még nagyobb marha. Csorog a könnyem, annyira vicces.

Ne is rugózzunk most túl sokat azon az újságírói etikátlanságon, hogy egy több tízezres tüntetésről szóló kis színest éppen néhány füvező fiatal állítólagos észlelésével kezdjük, nem állítva persze, hogy drogos állatok gyülekezetébe botlottunk, a világért sem, csak épp megadva a hangulati alaphangot. Ehelyett térjünk át a skizofrénia megjelenésérre, ami egyre inkább eluralkodik a szövegen, ahogy haladunk előre. Vegyük először azt a kérdést, hogy mit is akarnak a tüntetők. Mert a konzi ifjaknak van esze, egyrészt egész pontosan tudják (mit tudják, le is írják), hogy az Opera előtti tüntetés éppúgy jelképes esemény, mint a benti gála: mindkettő az egész hatalomgyakorlási mechanizmusról szól. De ezt az éleslátást rögtön elborítja a nagy igyekezet, hogy bebizonyítsák, mégsincs igazuk a tüntetőknek. Mert, hogy a szónokok hülyeséget beszéltek. Meg, hogy a dinnyések (piros és zöld, értik, ugye, hahaha) még rosszabbak lennének. Bár egy külön posztban ezt már részletesen kifejtettem, itt is megismétlem: tüntetni valami ellen szoktak. Itt az Orbán-kormány minősíthetetlen teljesítménye ellen. A tüntetők nem választották meg szónokaikat, így azok sem felelősek a tüntetőknek. A benn bulizó politikusok viszont választott képviselőink, akiket éppen akkor számoltattunk el.

Aztán ott van az a kérdés, hogy azért a Fidesz mégiscsak jobb, mint a dinnyések. Az ítélkezésbe nem szólnánk bele, az végtére is magánügy, ezért van függöny a szavazófülkén is. De az összevetés logikája, na, az bájos. Egyrészt a konzi ifjak tudják (mit tudják, le is írják), hogy a Fidesz-kormány intézkedései károsak. Azt is tudják, hogy most épp ők kormányoznak, az ellenzék meg ellenez. De aztán lazán összehasonlítják a feltételezett jövőbeni intézkedéseket a mostani gyakorlattal, és utóbbit hozzák ki győztesnek. Konkrétabban: az öko-szoci-libsik biztos magántulajdon-ellenesek, mert csak, a Fidesznél, ami konkrétan most nyúlta le pármillió ember megtakarításait. Hm. De van itt még egy csavar, hogy összekössük eszmefuttatásunkat az előző témával: miért is tetszenek azt gondolni, hogy a tüntetők az öko-szoci-libsi politika mellett kötelezték el magukat az Opera előtt jártukban, és nem csupán a jelenlegi kormány eleganciahiányára óhajtották felhívni a figyelmet? Mossuk össze a lefikázandót egy begyakorlottan lefikázottal, és mehet.

De a végére hagytam a legszánalmasabbat. A konzi ifjak tudják (mit tudják, le is írják), hogy a Fidesz-kormány rombolja a jogállamot és a magántulajdont (a demokráciát szerintük nem, mert azon ők a korlátlan népuralmat értik, amit ugyan senki sem kíván védeni, de ezt most hagyjuk). A konzi ifjak másrészt tudják (mit tudják, le is írják), hogy ők maguk lennének ezen értékek letéteményesei. Majd szánakozva néznek körül, hogy itt bizony nincs rendes ellenzék. Hol a tükör, emberek? Ha egy kormány az ellenkezőjét csinálja annak, amit akartok, akkor ti nem ellenzékiek vagytok? És miért nem, ha szabad kérdeznem? Ha csak úgy nem …

A bejegyzés trackback címe:

https://fulke.blog.hu/api/trackback/id/tr543522118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása